Freubelgirl #1 Fidget spinners
Mijn dochter van 11 jaar kwam naar mij toe met de vraag; Mam mag ik ook eens een keer iets knutselen voor jouw website? Waarop ik zei als jij een leuk ideetje hebt dan mag dat zeker. 
Wat wil je dan graag maken? Mam ik wil graag een eigen fidget spinner maken. Ik dacht een fidget spinner nog nooit van gehoord wat is dat eigenlijk. Blijkt dus de rage van dit moment te zijn. Ik had dus blijkbaar echt iets gemist hahaha.

Hoe leuk is het dan om er zelf eentje te maken met strijkkralen.  
Freubelgirl Naomi heeft voor jullie deze tutorial gemaakt. 

Veel Freubel plezier!!!Wat heb je allemaal nodig?

1. Strijkkralen in diverse kleuren
2. Grondplaten.
3. Strijkpapier
4. Wattenstaafjes
5. Lijm   
6. Schaar
7.Pan met water


Hoe maak je het?

Wij hebben 2 verschillende soorten gemaakt.  Een regenboog spinner op de 6 hoekige grondplaat en een kleurrijke ster spinner op de sterren grondplaat.
Je begint altijd vanuit het midden. Er mag geen strijkkraal geplaatst worden in het midden.  Daar komt later het wattenstaafje zodat je de spinner kunt draaien.

Regenboog spinner


Kleurrijke sterren spinnen

Spinnerhouder


Nu kun je de spinners laten strijken door een volwassene.  Daar gebruik je het strijkpapier voor.
De spinners moeten aan 2 kanten gestreken worden en spinnerhouder aan 1 kant.  Als de spinners gestreken zijn dan kun je ze daarna het beste even onder een pan met koud water laten afkoelen. Dit voorkomt dat de spinners krom trekken.
Dan knip je het topje van het wattenstaafje af en knip je een ongeveer een stukje van 1cm van het staafje af.  Zie foto.  

Om de fidget spinner in elkaar te zetten kun je het beste een klein beetje lijm in de middelste strijkkraal van de houder doen. Daar doe je dan het staafje in. De spinner over het staafje doen en dan in de andere houder ook een klein beetje lijm in de middelste strijkkraal en aan de andere kant op het staafje bevestigen.  Dan zijn de eigen gemaakte fidget spinner klaar voor gebruik. 

Reacties